Bæredygtighed

Bæredygtighed har været en integreret del af vores forretning og den måde, vi arbejder på, siden 1941. I 1965 formulerede vores grundlægger Villum Kann Rasmussen denne bæredygtige forretningsfilosofi som mål for en ’Mønstervirkomhed’. Disse mål taler direkte til mennesker, planet og velstand og identificerer ønsket om at skabe produkter, der gavner samfundet, behandler alle medarbejdere og interessenter bedre end de fleste virksomheder og muliggør økonomisk uafhængighed. På denne måde har vores fortsatte fokus på bæredygtighed været kernen i vores virksomhed i mere end 75 år.

Vores fokus på bæredygtighed afspejler i stigende grad det, vi ser i samfundet i dag. Som bæredygtige vindues- og dørfolk bidrager vores arbejde aktivt til at opnå bæredygtig indvirkning og FN’s verdensmål mål for bæredygtig udvikling (SDG’ er). God sundhed og trivsel (verdensmål 3) understøttes af vores formål om at bringe dagslys, frisk luft og velvære ind i menneskers hverdag. Vores produkter giver mulighed for at udnytte bæredygtig passiv energi og samtidig sikre energieffektivitet i nye og renoverede bygninger (verdensmål 7). Vores strategiske tilgang til bæredygtighed sikrer også bæredygtigt forbrug og bæredygtig produktion (verdensmål 12) samt bidrager til klimaindsatsen ved at sætte vigtige CO2 -reduktionsmål for at begrænse de globale temperaturstigninger (mål 13).

DOVISTAs primære indflydelse relaterer til målene 3, 7, 12 & 13

      

Da vi er familie- og fondsejede, kanaliseres en betydelig del af vores indtjening tilbage i samfundet gennem vores holdingselskab VKR Holding og videre til VILLUM FONDEN. VILLUM FONDEN og de tilknyttede fonde yder økonomisk støtte til videnskabelig og teknisk forskning samt sociale, kulturelle og miljømæssige projekter. Andre tilknyttede fonde omfatter VELUX STIFTUNG (Schweiz) og V. Kann Rasmussen Fonden (U.S.A.). Den nyeste fond i familien er KR Fonden – en klimafond, der yder støtte til internationale klimaprojekter.

Hver DOVISTAs medarbejder har været med til at gøre det muligt for VILLUM FONDEN og dens søsterfonde at uddele mere end 15 mia. kr. gennem årene. Projekter støttet af VILLUM FONDEN inddrager ofte forholdet mellem natur og mennesker og stræber efter at forbedre balancen mellem dem. Denne balance har ændret sig drastisk i vores levetid, hvis konsekvenser mærkes over hele verden. Hos DOVISTA forstår vi, at dette kræver at tænke og handle på nye måder.

Læs mere om VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN og deres uddelinger og økonomiske støtte til samfundet her.

Hos DOVISTA vil vi deltage aktivt i opbygningen af en fremtid, hvor forretning og bæredygtighed går hånd i hånd og gør vinduer til en del af løsningen.